Ulei esential de geraniu

geraniu

Geraniumul, planta originara din Algeria, Madagascar, Noua Guinee Maroc si Egipt, creste pana la 1 metru, are frunze parfumate si flori rosii, purpurii sau alte culori. Exista peste 700 de specii diferite de geranium. In Europa a aparut abia in secolul XVII, in tari ca Italia, Spania si Franta. Se cultiva mai ales in La Reuniun (Bourbon) si Egipt.

In antichitate, geraniumul a fost folosit cu succes in tratarea ranilor si a fracturilor. Indienii din America preparau un ceai din pulberea obtinuta din radacina pentru a vindeca dizenteria, ulcerele si hemoragiile. Cataplasmele facute cu acest preparat se foloseau pentru hemoroizi si artrita.

Uleiul esential de geranium armonizeaza splina si pancreasul.

Uleiul esential cu cea mai mare putere de echilibrare

Avertisment: A se folosi in doze mici si pentru perioade scurte de timp, deoarece corpul, din cauza procesului de acomodare va inceta sa mai reactioneze pozitiv la acest ulei. Se recomanda folosirea lui in cure de 21 de zile, urmata de 10 zile de pauza.

Aplicatii externe:
In amestec cu ulei vegetal (5 picaturi de ulei de geranium la 10 ml de ulei vegetal) se poate folosi pentru:
•    arsuri, cicatrici (se aplica de 2 ori pe zi uleiul cu ajutorul unui tampon de bumbac), vanatai
•    eczeme, psoriazis, Zona Zoster
•    calmeaza durerile si reduce inflamatiile
•    bataturi (tamponati zonele afectate)
•    diabet, scade glicemia (in combinatie cu uleiul esential de eucalipt)
•    stimuleaza activitatea glandelor suprarenale
•    regleaza functionarea glandelor endocrine si activitatea hormonala: util in tratarea sindromului premenstrual, dar si in perioada de menopauza
•    eliminarea celulitei, datorita proprietatilor sale de purificare
•    detoxifierea sistemului limfatic (elimina toxinele si surplusul de apa din tesuturi ), stimulent al sistemului circulator
•    vene varicoase (vasoconstrictor), hemoroizi
•    calmeaza intepaturile de insecte, sau ale parazitilor pielii (purici, capuse)

Adaugat in sampon baza, uleiul esential de geranium este un ulei potrivit pentru toate tipurile de par, deoarece regleaza secretia de sebum, oprind si caderea parului.

In aparatul de aromaterapie uleiul esential de geranium:
•    creaza o atmosfera proaspata si armonioasa
•    incurajeaza comunicarea
•    relaxeaza tensiunea nervoasa
•    inlatura tensiunea nervoasa din perioada premenstruala, dar si la menopauza
•    ajuta la tratarea depresiilor si anxietatii
•    in cantitate mica calmeaza sistemul nervos, in cantitate mare stimuleaza
•    indeparteaza insectele

Aplicatii in cosmetica:
Uleiul esential de geranium este potrivit pentru tratarea zilnica a pielii grase, impure si iritate. Efectul sau este antiseptic, stimulant si regenerant celular. Deoarece este un ulei esential cu rol echilibrant, poate fi folosit si pentru tenul normal, uscat, matur, deshidratat, acneic, mixt, cuperozic.

Se combina cu: busuioc, bergamota, cedru, eucalipt, citronella, salvia, grapefruit, iasomie, lavanda, lime, neroli, portocala si rozmarin.

Sursa: http://www.shop.styx.ro/uleiuri-esentiale/ulei-esential-geranium-puritate-100-fara-adaosuri-sintetice-fara-solventi-sau-alcool-10ml-135.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s