Ulei esential de smirna

Commiphora myrrha Myrrh c

In antichitate se spunea ca ea indeparteaza toate ispitele si gandurile negre, tocmai de aceea era folosita pentru rugaciune si meditatie.

Aplicatii externe:
Diluat in ulei presat la rece se foloseste in masaj:
•    analgezic si antiinflamator
•    stimuleaza sistemul imunitar
•    calmeaza inflamatiile tesuturilor
•    combinat cu ulei de levantica si lamaie, poate fi folosit cu succes pentru tratarea ciupercii piciorului

Aplicatii in cosmetica:
•    pentru tratarea tenului cu probleme se prepara in casa o lotiune eficienta din ulei de smirna si trandafir,  amestecul nu are numai proprietati dezinfectante, dar intinereste si ofera pielii aspectul sanatos si neted
•    in tratamentul pentru acnee se combina ulei de smirna cu musetel si trandafir; se aplica pe fata seara si dimineata si in scurt timp se va vedea efectele sale dezinfectante.
Revitalizeaza tenul matur, imbatranit prin stimularea regenerarii celulare.

In aparatul de aromaterapie:
trateaza starile de agitatie, neliniste psihica sau incapacitate de concentrare, insomnie.

Sursa: http://www.shop.styx.ro/uleiuri-esentiale/ulei-esential-smirna-puritate-100-fara-adaosuri-sintetice-fara-solventi-sau-alcool-10ml-157.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s