Cristaloterapia

d995e3e96f4833bdae49c9dbc5ebff5f.jpg

Mi se pare foarte important ca fiecare persoana sa foloseasca puterea cristalelor. Efectele lor asupra vietii noastre sunt de-a dreptul minunate. Fiecare cristal rezoneaza pe un anumit centru energetic (chakra), deschizandu-l si echilibrandu-l, avand ca efect in plan fizic rezolvarea anumitor probleme guvernate de chakra respectiva. Unele cristale pot fi folosite in agricultura, protejand cultura in mod natural impotriva daunatorilor.

Este important modul cum ne achizitionam aceste cristale. Cel mai bine este sa le luam dintr-un magazin care ne permite atingerea lor. Daca “pui ochii” pe vreun anume cristal, atunci ia-l. Tine in mana mai multe cristale de acelasi fel, pe rand, si observa ce perceptii primesti. Alegerea cristalului se face intuitiv.  Cele mai puternice cristale sunt cele in forma neslefuita. Cu toate acestea, exista cateva cristale care se folosesc numai in forma slefuita, cum este exemplul malachitului, in forma bruta fiind toxic.

Dupa cumpararea cristalului, acesta trebuie purificat. Purificarea se face in mai multe feluri: tinandu-l in sare marina, sare grunjoasa sau sare de Himalaya timp de 7 zile, prin aplicarea semnelor  Reiki, cu apa sfintita sau tinut timp de 4 ore in lumina solara sau lunara directa (nu prin geam sau in punga de plastic).  Le poti pune pe o bucata de matase; le place.

Apoi trebuie purtat asupra ta, de preferabil ca si pandativ, in zona chakrei inimii. Timp de 30 zile te vei acorda cu energiile cristalului si el cu ale tale.

Cristalele se mai pot si incarca cu diverse programe, care sa ne ajute cu diverse tipuri de probleme ( financiare, emotionale, spirituale, de sanatate…). Pt. aceasta se face o scurta meditatie zilnica de aproximativ 5 min. (poate dura si mai mult daca doresti), timp de 7 zile consecutive.  Se tine cristaul in mana stanga, iar mana dreapta deasupra lui (pt stangaci, invers). Vizualizezi formandu-se intre palme un glob de lumina alba, iar apoi te gandesti la programul cu care vrei sa-l incarci. Foloseste propozitii pozitive (de ex. in loc sa formulezi ca nu mai vrei sa ai nu stiu ce boala, formuleaza ca vrei ca acel cristal sa te ajute sa fii sanatos). Practicantii de Reiki pot folosi pt. programare semnele Reiki.

Cristalele trebuie curatate la fiecare 2 saptamani pt. ca se vor incarca cu energie negativa. Aceasta curatare se poate face fie tinandu-le vreme de 5 minute in apa cugatoare si apoi uscate timp de 30 minute la soare, fie direct in lumina solara, sau cu semne Reiki sau mai pot fi puse pe o floare de mina. Florile de mina sunt un fel de aglomerare de cristale si se purifica singure. Mai exista si geode, care protejeaza timp de multi ani o casa impotriva energiilor negative. Este bine ca geodele sa fie cumparate in pereche.

Foarte important de stiut este faptul ca dupa ce cristalele au fost curatate si incarcate cu programul dorit, nu mai pot fi atinse de catre o alta persoana in afara de cea care il poarta. Altfel cristalul se descarca de program si isi pierde purificarea.
Cristalul nu are “timp de valabilitate” nelimitat. La un moment dat va fi supraicarcat cu energie negativa si isi va pierde proprietatile. O sa va dati seama de acest lucru in momentul in care cristalul capata o tenta galbuie, nu mai este la fel de transparent si este si putin uleios. Aceste cristale nu trebuiesc aruncate la cosul de gunoi, ci ingropate undeva in natura, nu inainte de a le multumi pt. ajutorul acordat. De asemenea, si sarea folosita la purificarea cristalelor trebuie ingropata si nu aruncata la gunoi.

Cristalelor le place soarele. Daca aveti flori de mina sau cristale diverse mai mari, faceti-le un loc al lor, undeva unde sa aiba lumina solara.

Se spune ca persoanele care poarta cristale sunt reincarnati din vechii atlanti.

Despre beneficiile aduse de fiecare tip de cristal gasiti informatii in idex:

A

C

D

F

G

H

J

K

L

M

N

O

– P

R

S

T

U

V

W

©Copyright Ariendra Cristina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s