Calcit

calcite-colorate.jpg

Calcit – amplificator puternic si purificator energetic. Elimina energia stagnanta in corp. Faciliteaza deschiderea la sensibilitatea superioara, la inclinatii psihice, la channeling si experiente extracorporale. Accelereaza dezvoltarea spirituala si permite sufletului revenit in corp sa-si aminteasca experientele traite. Combate lenevia, va face mai energici pe toate planurile, stimuleaza intuitia, imbunatateste memoria, creste increderea in sine, calmeaza stresul emotional.

Puternic rol protector la modul general si purificator. Un fragment de calcit (de marmura, de coral) plasat intr-o incapare, indeparteaza energiile negative.

Amplifica creativitatea, energia, bucuria, intuitia, memoria (bun de purtat in perioade de studiu sau in timpul scolarizarii). Reduce stresul, frica, lipsa de concentrare, neincrederea, apatia, dezinteresul, lipsa de chef.

Benefic in caz de infectii, boli deramtologice, in decalcifieri, osteoporoza, ajuta la asimilarea calciului in organism, benefic pentru rinichi, pancreas, splina, aparat excretor si digestiv, circulatia sangvina, sira spinarii, oase, echilibreaza calcemia (bun pentru bolnavii de diabet), ajuta la eliminarea toxinelor din organism, reduce durerile de spate, regleaza secretiile hormonale.

Calcit albastru – bun pentru recuperare si relaxare. Reduce presiunea sanguina si inlatura durerea la toate nivelurile. Elimina emotiile negative, favorizeaza comunicarea clara, absoarbe energia, o filtreaza si o retrimite celui care a emis-o.

Calcit negru – piatra arhivista care permite regasirea amintirilor si regresia. Ajuta sufletul sa vina in corp dupa o trauma sau stres, calmand depresia. Bun companion in timpul noptii sumbre a sufletului.

Calcit incolor – Puternic detoxifiant, antiseptic. Purifica si aliniaza toate chakrele. Daca prezinta curcubee, aduce schimbari – este piatra noilor inceputuri. Vindeca in profunzime sufletul si revitalizeaza corpurile subtile. Deschide si purifica viziunea interioara si exterioara.

Calcit auriu – excelent pentru meditatie si pentru conectarea la planurile mentale superioare.

Calcitul verde – inlatura convingerile rigide si proiectele depasite. Restabileste echilibrul mental. Ajuta la eliberarea a ceea ce este familiar si reconfortant, dar care nu mai serveste la nimic. Puternic stimulant al sistemului imunitar, foarte utile pentru retele. Absoarbe negativitatea si debaraseaza corpul de infectii bacteriene. vindeca artrita si spasmele ligamentelor sau ale muschilor. Calmeaza febra, arsurile si inflamatiile, ingrijeste suprarenalele si calmeaza raul generat de manie.

Calcit optic – amplifica imaginile si vindeca afectiunile oculare. Permite intelegerea sensului ascuns ale cuvintelor. Dimineaza tensiunea ce provoaca migrene. Excelent purificator al corpurilor subtile.

Calcit portocaliu – Piatra extrem de energizanta si purificatoare, mai ales pentru chakrele inferioare. Echilibreaza emotiile, inlatura frica, invinge depresia, indeparteaza problemele si maximizeaza potentialul. Vindeca aparatul reproducator, vezica biliara, afectiunile intestinale, elimina mucusul din organism.

Calcitul roz – pune in contact cu regatul angelic. Este un cristal al inimii. Piatra a iertarii, inlatura frica si supararea care tin inima in trecut si ofera dragoste neconditionata. Favorizeaza constientizarea propriei valori, acceptarea de sine, trateaza afectinile nervoase, scade tensiunea si anxietatea. Previne cosmarurile. Util pentru o persoana care a suferit un traumatism sau a fost agresata.

Calcit rosu – nergizeaza, intensifica emotiile, favorizeaza vointa si deschide chakra inimii. Elimina energia stagnanta, inclusiv constipatia si inlatura blocajele. Alunga frica, permitand intelegerea originii ei. vindeca afectiunile coapselor si ale membrelor inferioare, imbunatatind starea articulatiilor. 

Calcitul roboedric – fereste mintea de elementele perturbatoare, aducand calmul mental. Vindeca trecutul.

Calcitul galben – faciliteaza excretiile si stimuleaza vointa. Ridica moralul, intensifica meditatia, stimuleaya mintea superioara. De folosit pe chakra coroana si cea a plexului solar.

Sursa: Judy Hall, „Totul despre cristale”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s