Puritatea intentiei

8d598f74b61dbdc2ba5fb11e90ceb1cc-copy

Atunci cand ii ajutam pe ceilalti sau atunci cand daruim, sa ne autocercetam putin si sa fim sinceri cu noi. De ce o facem? O facem cu inima pura, plina de dorinta de a ajuta, de a aduce o alinare, un zambet, o speranta, de a aduce lumina in sufletul unei fiinte sau o facem pentru noi, pentru a primi recunoastere din partea celorlalti si confirmari din exterior? O facem pentru ca sa simtim inima plina de bucurie pentru ca impartaseste lumina si iubirea cu ceilalti sau o facem pentru ca o recunoastere din exterior a capacitatilor noastre ne aduce sentimentul de putere, sentimentul ca suntem si noi vazuti si ni se recunosc capacitatile/talentele?

Orice spirit in calea evolutiei lui se poate confrunta la un moment dat cu acest lucru. Dorim sa aratam ca suntem si noi cineva, ca putem si ca suntem minunati, dorim sa fim „premiantii clasei”. Dar de ce avem nevoie de recunoastere din exterior? Oare nu pentru ca, de fapt, in adancul fiintei noastre nu ne recunoastem valorile, pentru ca nu avem inca suficienta incredere in noi, pentru ca nu stapanim inca suficient anumite cunoasteri de sine si capacitati?

Este important sa facem o asemenea autocercetare si sa ne corectam acolo unde este cazul. Avem o multime de ajutoare, ghizi si fiinte de lumina interioare si exterioare care ne pot ajuta. Totul este sa dorim sa fim sinceri cu noi si sa nu ne fie frica sa ne vedem in adevar. Doar asa vom putea evolua in adevar si lumina si nu vom sfarsi prin a le face rau sau a-i rani pe ceilalti, si in cele din urma si pe noi insine.

Si ce anume determina partea mai intunecata din noi sa se manifeste in acest fel? Ce traume nu am vindecat inca, ce nu am acceptat, unde este sursa acestei manifestari? Putem descoperi ca sursa este straveche si extrem de profunda…Insa de acolo poate veni si cea mai mare vindecare si evolutie a noastra.

Reflectati asupra acestui lucru!

©Ariendra Cristina

Acest articol poate fi copiat doar prin mentionarea sursei si autorului sau. Sa ne respectam unii pe altii si munca ce o depunem in folosul tuturor!