Cum sa luam decizia potrivita?

descărcare (1)

In viata de zi cu zi este necesar sa luam decizii la tot pasul. Exista insa anumite momente in care in functie de decizia pe care o luam ne poate schimba destinul. Cum procedam in aceasta situatie?

Facem o meditatie de conectare cu inima. Aceasta modalitate de interogare a noastra insine nu are cum sa dea gres. Pentru aceasta avem grija sa nu fim deranjati timp de 10-15 minute. Ne putem ajuta de aromoterapie si de muzica instrumentala linistitoare pentru a intra mai usor in starea de conexiune. Rugam si ingerii si fiintele de lumina sa ne ajute sa ne relaxam si sa percepem ce ne spune noua inima.

Respiram de cateva ori profund si urmarim fiecare muschi cum se detesioneaza si se relaxeaza. Golim mintea de ganduri. Aducem prin intentie cat mai multa liniste in fiinta noastra. Ne conectam la inima noastra. Putem pune mainile pe piept pentru a ne fi mai usor sa ne conectam cu inima. Apoi punem o intrebare: „cum m-as simti eu daca as face lucrul x/as pleca in locul x/as accepta jobul x etc?” Apoi observam reactiile corpului: este relaxat, avem o stare de seninatate, de pace interioara sau din contra, corpul se tensioneaza, simtim un gol sau durere in zona stomacului, a inimii etc. Daca nu simtim nimic sau nu suntem siguri, ne repetam intrebarea. Apoi intrebam: „cum m-as simti eu daca as face lucrul y/as pleca in locul y etc?” Ne punem deci in situatia opusa celei anterioare. Din nou obervam reactiile corpului.

Daca la intrebarea noastra corpul ne raspunde printr-o stare de bine, de relaxare, de liniste etc, atunci aceea este decizia potrivita pentru noi in momentul respectiv. Daca simtim orice tip de tensiune si stare de nesiguranta, nu este decizia buna pentru noi.

In cazul in care nu simtim nimic, semnifica ca nu ne-am relaxat suficient. Pentru aceasta repetam pasii de la inceput legati de relaxarea mintii si trupului si repetam intrebarile.

©Ariendra Cristina

Acest articol poate fi copiat doar prin mentionarea sursei si autorului sau. Sa ne respectam unii pe altii si munca ce o depunem in folosul tuturor!