Bolurile de cristal

600_320520472.jpeg

Sunt nenumărate elemente ale sunetului bolurilor de cristal care le fac extrem de potrivite pentru meditație și pentru videcarea cu sunet. În ceea ce privește bolurile de cristal, unică este prezența frecvenței vocale. Putem înțelege foarte ușor ce sunt aceste frecvențe, cântând vocale precum „aaa” sau „ooo”. Aceste frecvențe sunt elemente ale sunetului care fac ca vocalele să sune așa cum sună. Forma de bol sau de clopot dă un sunet similar cu vocea umană. Această calitate este motivul pentru care sunt cunoscute sub numele de boluri cântătoare. Folosirea atât a clopotelor, cât și a corului este o binecunoscută parte a majorității ceremoniilor religioase și spirituale. Studiile au arătat că mintea umană răspunde pozitiv la sunetele muzicale. Este de ajuns să ne imaginăm o mamă care își calmează copilul cu sunetul vocii, sau un yoghin care incantează OM, pentru a înțelege cât de profunde sunt reacțiile noastre la sunete vocale și la cântat.

Ele sunt unelte excelente pentru a crea tonuri naturale binaurale. Studii științifice și o multitudine de experimente efectuate de practicanți sugerează că folosirea tonurilor binaurale este o metodă eficientă în tratarea anxietății și a altor afecțiuni similare. În ceea ce privește atingerea unei stări meditative, spre deosebire de tonurile sintetizate, bolurile cântătoare din cristal au avantajul unic al sunetelor create în mod acustic. Sunetul este natural, mult mai complex și mai plăcut de ascultat. Important de știut: atunci când sunt folosite două boluri, procesul de sincronizare are loc în mod natural, pe măsură ce ele rezonează într-o stare de echilibru.

Bolurile cântătoare de cristal generează nu doar o singură notă, ci mai multe. Din punct de vedere muzical, acestea sunt cunoscute drept nota de bază (cea mai joasă), și tonuri. Tonurile urmează de obicei intervale muzicale, drept urmare cântatul la un bol este similar cântatului la pian. În unele cazuri, frecvența tonurilor este destul de apropiată pentru a aduce un vibrato sunetului, urmând aceleași principii de interferență a cadenței care fac posibil ritmul binaural. Gândiți-vă la un cântăreț la pian care folosește acorduri minore sau majore pentru a transmite publicului emoții diverse. Un alt exemplu ar fi acela al călugărilor tibetani cântând pe diferite tonuri muzicale.

Prin adăugarea de metale sau de pietre prețioase la alchimia bolurilor de cristal, sunetul capătă o nouă dimensiune. Acestea atenuează sau filtrează sunetul pur al cristalului. În special, în cazul unor metale precum aur sau platină, sunetul primește caracteristicile rezonante ale acestora. De exemplu, cu un bol alchimic de aur, sunetul va fi mai lin și ușor metalic. Gândiți-vă cum un compozitor de muzică clasică ar folosi sunetele mai delicate ale unei vioare sau al unui violoncel pentru a exprima sentimente de nostalgie, sau ar putea folosi sunete mai metalice ale unor alămuri pentru a conferi mai multă energie muzicii. Elementele alchimice modifică sunetul într-un mod subtil, pentru o gamă similară de efecte.

Traducerea Dayanara

©Copyright Ariendra Dagoz Family

Textul poate fi reprodus integral sau partial doar cu acordul prealabil ai administratorilor blog-ului si doar prin mentionarea sursei de provenienta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s