Despre sonoterapie

c700x420

Sonoterapia este terapia prin sunet, fiind una dintre ramurile Medicinei Vibrationale alaturi de cromoterapie, florile lui Bach, reiki, cristaloterapie, aromoterapie etc.

Prin sonoterapie se ajunge la radacina afectiunii pe care o are cineva, deoarece sunetul este primul care ajunge la nivel celular, determinand restructurarea celulelor, regenerarea lor. In sonoterapie se folosesc instrumente muzicale perfect acordate pornind de la 32 hz si ajungand pana la 4000 hz, iar aplicarea corecta a acestor frecvente asupra corpului fizic sau pur si simplu doar ascultarea unor sunete din aceasta banda de frecventa poate realiza un „masaj sonor” la nivel celular. Astfel, se vor elibera patternuri energetice negative care sunt inregistrate profund in memoria noastra celulara, precum si in corpul nostru energetic. Vocea, instrumentele de suflat, bolurile de cristal sau tibetane, gongurile, clopoteii, talgerele nu sunt decat generatoare de frecvente.

Corpul fiintelor vii primeste semnalul sonor nu doar prin organul auzului, ci si prin sistemul epitelial. Sunetele armonice generate de bolurile tibetane echilibreaza emisferele cerebrale, purifica trupul, corpul emotional, spiritual si mental, iar rezultatul este atingerea acelor stari de constiinta pline de pace, liniste, echilibru si calm.

Prin sonoterapie pot fi alinate afectiuni de tipul:

– stresului

– insomniilor

– despresiilor si angoaselor

– artrozelor

– durerilor de ceafa si de spate

– oboselii generale

– traumelor post-operatorii

– tulburarilor de circulatie etc.

Efectul benefic asupra corpului fizic, mental si emotional are loc indiferent daca bolul este pus pe trup sau in proximitatea lui. Efectul este la fel de puternic, undele vibrationale ale acestor instrumente echilbreaza si armonizeaza prin rezonanta vibratia personala.

La nivel mental sunetele induc relaxarea, calmarea gandurilor, mintii, pentru a crea limpezirea ei, pacea, linistea si claritatea armonica a rationalului nostru.

La nivel fizic reprezentarea acestei armonii este dobandirea bunastarii si a sanatatii.

Sunetul este un instrument de sprijin in vindecare, puternic, divin si minunat. Sunetele emise de boluri sparg structurile moleculare afectate de lipsa de armonie, curatind si armonizand celulele. Prin audieri repetate ale bolurilor tibetane se produce mai rapid ridicarea frecventei chakrelor, precum si a energiei noastre atomo-moleculare. Un nivel de vibratii ridicat creeaza spatii mai mari intre celule, ceea ce le face mai putin dense, evitandu-se astfel aderarea energiilor straine sau de o vibratie scazuta care ne pot afecta.

Sunetele bolurilor tibetane aliniaza campurile subtile, predispun fiinta umana la o stare sporita de concentrare si conectare la eul interior. Reiki, yoga, qiqong-ul si alte tehnici de canalizare a energiei Universale vor fi potentate prin folosirea bolurilor.

MASAJUL DE SUNET FOLOSIND BOLURILE TIBETANE

Intrucat sunetul patrunde toate organele interne si sistemele anatomice umane, putem spune ca acestea beneficiaza de un adevarat „masaj” pe perioada sedintei de sonoterapie. Vei avea senzatia unei ploi de sunete ce iti va capta intreaga atentie. Unde aurii iti vor inunda mintea expandand nelimitata ta fiinta. Te conectezi, te integrezi la Energia Sunetului Primordial recunoscandu-te la Fiinta multidimensionala.

Tonurile bolurilor tibetane genereaza balansul energetic sincronizand emisferele cerebrale, centrandu-le, caci linistesc mintea, gandurile si permit trupului sa experimenteze eliberarea, reechilibrarea sau stimularea energetica. Vibratia emisa patrunde profund in trup aidoma unui masaj molecular care produce deblocarea energetica si armonizeaza fiinta. Fiecare organ este subtil acordat recuperandu-si ritmul armonic natural, iar durerea fizica sau cea emotionala este alinata.

Stresul, preocuparile, grijile, anxietatea dispar. Muzica bolurilor produce limpezirea la nivel celular, eliberand din memoria celulara vechile patternuri care ne-au daunat, acele obiceiuri si comportamente redundante si nesanatoase, acea karma adaugata emotionalului.

Atunci cand aceasta energie este eliberata, puterea interioara si creativitatea gasesc spatiul necesar pentru a prinde radacini. „Masajul”sonor actioneaza ca un soc de energie si vitalitate. Senzatia este una de om nou, de fiinta renascuta, aflata in perfecta armonie cu sine insasi si cu Totul, cu Universul.

Sursa – „Terapii vibrationale”, D Ajna