Istoria și făurirea bolurilor cantatoare din metal

elegantbowl

Făurirea bolurilor datează în urmă cu aproximativ 2.400 de ani, în timpurile lui Buddha, și a fost transmisă din generație în generație în India, Nepal și Tibet prin învățături, în cadrul unui sistem de caste sau al unui clan. În zilele noastre, meșteșugarii din Nepal, din Valea Kathmandu se străduiesc să readucă la viață tehnicile străvechi de făurire a bolurilor. Clanul Shakyamuni folosește și astăzi mantre.

Conform tradiției orale, bolurile au ajuns în Tibet din India în aceeași perioadă în care budismul a fost introdus în Tibet de către marele maestru budist Padmasambhava. Așadar, istoria bolurilor tibetane poate fi datată în secolul VIII d.Hr.

În mod tradițional, aceste boluri sunt făcute dintr-un aliaj special de șapte metale: aur, argint, fier, mercur, alamă, cupru și plumb. Fiecare dintre cele șapte metale sacre este aliniat cu cele șapte corpuri cerești din sistemul nostru solar și cu cele șapte chakre din corpul nostru. În plus, fiecare bol este acordat pe frecvența specifică notei care corespunde unei chakre individuale. Este nevoie de trei sau patru persoane pentru a modela bolul cu ciocanul. O persoană ține amestecul încins de metale cu clești de fierar, în timp ce două sau trei persoane fac cu schimbul lovind cu ciocanul sau incantând, infuzând astfel bolul cu intenții vindecatoare. În general, bolurile pot avea un diametru cuprins între 7-35 de centimetri, însă pot fi și mai mari sau mai mici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s