Progresul științific: Explorarea vindecării prin sunet și a câmpurilor energetice

Îl putem simți atunci când ascultăm muzica noastră preferată sau sunetele naturii. Cu toții realizăm că sunetul are efecte deosebite asupra corpului nostru, a minții și a spiritului. Însă cum anume funcționează sunetul pentru a ne vindeca?

Potrivit conceptului de vindecare prin sunet, puterea sunetului și a vibrației are capacitatea de readuce armonie în corp, minte și spirit. În ciuda faptului că a fost relativ latentă timp de sute de ani, vindecarea prin sunet și-a redobândit importanța, ea începând să fie folosită în centre de bunăstare din toată lumea, ca unul dintre cele mai puternice moduri de promovare a sănătății. Puteți simți minunatele senzații date de sunet atunci când ascultați cu atenție ploaia torențială, ciripitul păsărilor din copaci sau valurile care se sparg la mal. Sunetul are un impact profund asupra corpului, minții și spiritului vostru. Modul în care acesta funcționează pentru a aduce vindecare corpului ar trebui să fie de o importanță deosebită pentru noi toţi.

După cum explică terapeutul prin sunet, dr. John Beaulieu:

„Principiul fundamental al medicinei energetice este acela că un câmp energetic de bază generează comportamente fizice, emoționale și mentale. Dacă modificăm câmpul energetic, se vor modifica și comportamentele fizice, emoționale și mentale.”

Cimatica

Știința cimaticii oferă unul dintre cele mai efective moduri de modificare a câmpului energetic. Este bazată pe adevărul fundamental potrivit căruia, atunci când sunetul întâlnește o membrană, lasă un tipar energetic invizibil.

Deși nu a fost primul care să descopere efectele vindecătoare ale sunetului, dr. Hans Jenny a inventat termenul de „cimatică” și a condus experimente remarcabile pentru a explora structura odată ascunsă a sunetului.

În experimentele sale, Jenny a creat „cimatică” adăugând nisip, lichide sau orice altă pudră pe o placă de metal. Apoi, el a ataşat placa la un oscilator. A folosit un generator pentru a controla oscilatorul, care era capabil să producă sute de frecvenţe. Jenny a reprodus numeroase frecvenţe întâlnite în natură, în timp ce altele erau mai unicate. Prin ajustarea frecvenţelor oscilatorului, el a observat că nisipul sau orice altă substanţă aplicată lua forme geometrice interesante, făcând astfel sunetul vizibil. Formele imitau proprietăţile geometriei sacre. De asemenea, cu cât mărea frecvenţa, cu atât formele deveneau din ce în ce mai complexe.

Experimente microscopice de cimatică

Sunetele armonioase creau modele frumoase, în timp ce sunetele distorsionate creau modele distorsionate. John Stuart Reid, inventatorul cimascopului şi pionier în acustică, afirmă că membrana fiecărei celule din corpul uman primeşte modele create de sunet. El sugerează că atunci când ascultaţi muzică frumoasă sau sunete liniştitoare, primiţi de fapt frumuseţe la un nivel mult mai profund decât auzul. Modul în care aceste modele ne afectează corpul la sfârşitul zilei este ceea ce doreşte să ne arate, odată ce îşi va fi încheiat experimentele microscopice de cimatică.

Cimascopul

Reid este de părere că termenul de „undă sonoră” zugrăveşte un model greşit de sunet, inducându-ne astfel în eroare. Potrivit lui Reid, orice sunet audibil are o formă sferică. De exemplu, atunci când cineva bate din palme, generează sunet în toate direcțiile. Se confirmă astfel faptul că sunetul nu este o undă, așa cum afirmă majoritatea oamenilor de știință. Termenul de „undă” a luat naştere în urma efectului pulsant al sferelor de sunet.

Pentru a înţelege mai bine structura sunetului, Reid a inventat cimascopul, un nou tip de instrument ştiinţific care depăşeşte experimentele conduse de către Hans Jenny. În schimb, acest instrument este creat pentru a imprima frecvenţe sonore unei membrane lichide, asemeni unei amprente pe un pahar.

Folosind tehnologia numită cimatică, procesul captează vibraţiile periodice ale sunetului pe suprafaţa apei, vibraţii care mai apoi sunt acoperite cu lumină, revelând astfel modele care până atunci ar fi fost invizibile, făcând astfel sunetul vizibil. Vibraţiile sunetului stau la baza tuturor formelor de viaţă, şi suntem de părere că acest instrument asigură o treaptă în evoluţia către o existenţă umană mai intuitivă.

Sursa:http://conceptualrevolutions.com/2015/10/14/scientific-progress-exploring-sound-healing-and-energy-fields/

Traducere: Dayanara

© Ariendra-Dagoz Family

Acest articol poate fi copiat doar cu acordul expres al moderatorului blog-ului