Studii asupra efectelor terapiei prin sunet


Sound-shower-banner.jpg

Studiile confirmă: terapia prin sunet vindecă artrita, cancerul, tinitusul, boala autoimună, precum şi mai multe boli, folosind frecvenţe vibraţionale

            Vindecarea prin sunet este practica prin care se folosesc frecvențe vibraționale și tonuri audio pentru a repara țesuturi și celule deteriorate din corp. Ea funcționează pe principiul potrivit căruia întreaga materie vibrează la anumite frecvențe, iar boala, depresia și stresul fac ca indivizii să vibreze la o frecvență mai scăzută. Ascultând sunete care promovează vindecarea, fericirea și vitalitatea, va permite catenelor de ADN să se repare singure, iar numeroase studii științifice au fost efectuate asupra potențialelor efecte benefice ale frecvențelor sunetelor. Sunetul a fost utilizat ca o unealtă de vindecare timp de secole, și este folosit în continuare de către numeroase centre de vindecare alternativă. Bolurile cântătoare tibetane, diapazoanele, terapia cu tobe și chiar și incantarea sunt folosite în terapia cu sunet, iar numeroși participanți experimentează emoții puternice în timpul ședințelor terapeutice. Susținătorii vindecării prin sunet afirmă că aceasta are puterea de a vindeca boli mentale, artrita, afecțiuni autoimune, și chiar micșora tumori canceroase. Învățați despre diferitele forme de vindecare prin sunet și examinați dovezile care susțin folosirea sa ca practică medicală alternativă.

Mesajele din apă ale doctorului Emoto

Domnul doctor Masaru Emoto a fost un cercetător japonez din cadrul Universității Municipale Yokohama care a uimit lumea întreagă prin cartea sa, Mesaje din apă. Domnul Emoto a condus un experiment pentru a testa efectele cuvintelor rostite și ale muzicii asupra moleculelor de apă. El a așezat mai multe sticle de apă purificată una lângă alta și a expus fiecare sticlă la cuvinte rostite, muzică sau imagini diferite. Cuvintele variau de la „te iubesc” şi până la „mă dezguşti”, iar muzica varia și ea de la heavy metal la Mozart. Apa a fost apoi înghețată, iar domnul Emoto a folosit un microscop foarte performant pentru a face fotografii high-speed[1] ale cristalelor de apă nou formate. Rezultatele au fost uimitoare, toate mostrele care fuseseră expuse la cuvinte pozitive și la muzică relaxantă formând modele complexe și forme geometrice simetrice.

Pe de altă parte, mostrele care fuseseră expuse la muzică heavy metal și la cuvinte furioase erau distorsionate și dizarmonioase. Domul Emoto a afirmat că rezultatele ne arată că apa este afectată în mod direct de factori exteriori precum sunetul, vibrația și frecvența, și întrucât ca ființe umane, suntem în proporție de 70%  apă, sănătatea și bunăstarea noastră sunt și ele efectate de acești stimuli.

Cimatica și geometria sacră

Cimatica este reprezentarea vizuală a sunetului și studierea sa a fost documentată încă din anii 1600, într-un eseu de-al lui Galileo Galilei. A început să câștige popularitate în 1960, când doctorul Hans Jenny a efectuat mai multe experimente care arătau modul în care sunetul putea fi convertit în formă fizică. Experimentele lui Jenny au implicat plasarea unei pudre din substanță cristalizată pe o suprafață plată și conectarea ei la un amplificator sau tonoscop care ar putea cauza suprafața să vibreze pe diferite sunete și frecvențe muzicale. Pe măsură ce sunetele se auzeau, pudra lua diferite forme geometrice care deveneau din ce în ce mai complexe pe măsură ce frecvența creștea. Rezultatele experimentelor lui Jenny au fost recreate de sute de oameni din lumea întreagă, și căutând „cimatică” pe YouTube veți găsi filmulețe care arată modul în care sunetul poate influența materia.

Forme moderne de vindecare prin sunet

Clinici care oferă terapie prin sunet pot fi găsite în toată lumea, și multe oferă o gamă largă de tratamente. Boluri de cristal, tobe șamanice, diapazoane și chiar și didgeridoo-uri sunt folosite în vindecarea prin sunet, iar pacienții iau parte adesea la ședințe sau ateliere de lucru de grup. Terapia prin muzică este o formă de vindecare prin sunet care este foarte întâlnită în spitale în SUA pentru a trata afecțiuni precum schizofrenie, amnezie, depresie, atacuri cerebrale sau alte afecțiuni cerebrale. Tonurile binaurale sunt și ele folosite pentru a promova diferite stări mentale, iar muzicienii le adaugă deseori pentru a crea un anumit efect benefic asupra ascultătorului. Un număr vast de meditații ghidate sunt disponibile online care utilizează tonuri binaurale, în special 528Hz, care este cunoscută drept frecvența divină, și care îl aduce pe ascultător într-o profundă stare meditativă, permițându-i corpului să se vindece singur.

Dovezi științifice ale vindecării prin sunet

Un studiu de doi ani condus de către Fundația Klaus Tschira din Germania a demonstrat că terapia prin sunet a redus considerabil simptomele tinitusului cronic. Simptomele nu doar că s-au diminuat, ci RMN-urile pacienților din timpul tratamentului au arătat că terapia prin sunet a fost capabilă să activeze anumite zone ale creierului despre care cercetătorii cred că sunt responsabile de simptomele asociate cu tinitusul sau acufena.

În 2005 a fost condus de către cercetătorii de la Universitatea Rochester un studiu care a examinat efectele terapiei prin muzică asupra celor suferinzi de boala Huntington, și a inclus utilizarea cântatului în grup, cântatul la tobe și relaxarea asistată prin muzică. Toți cei cinci subiecți care au participat la experiment au răspuns bine la terapia prin sunet, urmând să se desfășoare și alte experimente pentru a testa această terapie pe un număr mai mare de subiecți.

Cercetătorii britanici au descoperit că terapia prin unde a vindecat 90% dintre pacienții suferinzi de cancer de prostată, fără niciun efect secundar. Dr. Hashim Ahmed, care a condus cercetarea, afirmă: „Suntem optimiști că bărbații diagnosticați cu cancer de prostată vor putea, în curând, să fie supuși unei intervenții chirurgicale şi externaţi în aceeaşi zi, care poate fi repetată în siguranță o dată sau de două ori, pentru a le trata afecțiunea cu cât mai puține efecte secundare.”

Cuvintele și sunetele sunt mult mai mult decât o metodă de comunicare. Ele sunt forțe tangibile care au un efect direct asupra sănătății și a bunăstării noastre. Studiul fizicii cuantice ne arată că întreg Universul, precum și corpul uman sunt compuse din părți mici de materie care vibrează la anumite frecvențe și sunt unite de forțe magnetice. Prin expunerea organelor interne și a creierului la diverse frecvențe muzicale, ele sunt încurajate să se vindece din interior, iar terapia prin sunet ajută la ridicarea frecvenței corpului uman, promovând sănătatea, vitalitatea și bunăstarea spirituală.

Sursă: http://www.jbbardot.com/studies-confirm-sound-therapy-heals-arthritis-cancer-tinnitus-autoimmune-disease-and-more-using-vibrational-frequencies/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

Traducere: Dayanara

[1] Fotografierea high-speed este o tehnică de capturare a imaginilor cu o viteză extrem de mare.

© Acest articol poate fi copiat doar cu acordul expres al moderatorului blog-ului