Terapia prin dans

 

Cât timp oamenii au trăit împreună, depinzând unul de celălalt pentru supraviețuire, au dansat împreună întărind alianțele între ei și întărind legătura dintre ei și Mama Natură, dând sens vieții lor într-un univers misterios.

Am dansat pentru naștere, am dansat la moarte, am dansat pentru dragoste, pentru ploaie, pentru soare, pentru recoltă, pentru cult, am dansat în semn de recunoștință, am dansat de bucurie, am dansat pentru a înțelege universul nostru și pe noi înșine și pur și simplu pentru că așa simțim în corpul nostru.

Când dansăm, devenim una cu pământul, aerul, apa, focul … avem un sentiment profund de contopire cu muzica … ne amintim că suntem pamânt și spirit.

Suntem aici, împreuna, pe acest pământ, cu acest râu, pe acest deal, în acest oraș și împărtășim multe sentimente de singurătate, speranță, bucurie, surprindere, teamă și o dorință adâncă de cunoaștere. Cu toții vrem să dăm și să primim iubire.

Acest sentiment profund de conexiune existențială, care este experimentat în viața de zi cu zi și de la o generație la alta, care poate fi exprimat, sărbătorit sau jelit prin muzică și dans laolaltă, este energia Tribală.

Deși avem tendința să ne gândim la triburi de oameni care provin din Africa sau alte locuri exotice, energia tribală nu se limitează la un singur tip de persoană sau grup. Tehnologia, viața modernă, mass-media ne-au deconectat de la această energie. Acest lucru nu înseamnă că energia tribală nu există, ea este în subconștient așteptând să iasă la lumină. Această energie tribală este vie, doar că este ascunsă, adormită, pur și simplu așteaptă să fie declanșată de o rotație a șoldului.

Se vor tine periodic workshop-uri de dans in cadrul carora vor fi invatate secvente de dans si efectele vindectoare pe care le au asupra corpului fizic, energetic, spiritual.

Workshop-urile de healing dance se pot organiza si la cerere.

shakti_grtara-compassionhealingprot

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s