Shungit

Shungitul este o piatra deosebita, un meteorit.

O piatră puternică de împământare care vă ajută să vă ancorați în corpul dumneavoastră și să vă întărească și să vă stabilizeze chakra rădăcină. Combinația de împământare și purificare îl face un ghid constant și protector pentru a face o muncă emoțională mai profundă. Pe măsură ce sapi în experiențele trecute și emoțiile îngropate care alcătuiesc umbra ta, shungitul ajută la transmutarea acestor energii în energie luminoasă.

Protecția pe care shungitul o oferă este în a vă ajuta să nu preluați energiile negative de la alți oameni și să vă puteți clarifica mai ușor și să fiți ferm cu granițele voastre. Shungitul vă ajută să știți ce energie este „a voastră” și ce aparține altor oameni și vă permite să eliberați responsabilitatea pentru aceasta. Astfel, este o piatră bună pentru cei din profesiile de vindecare să-și protejeze energia personală și să nu preia energia de la alții.

Cunoscătorii în materie de roci si de litoterapie atribuie shungitului numeroase proprietăți fizice. Aplicarea pietrei pe un loc dureros ar fi suficientă pentru a face să dispară treptat durerea. Grație proprietăților sale anti-infecțioase, această piatră ar constitui un mijloc eficace de lupt împotriva anumitor afecțiuni virale și bacteriene, stimulând sistemul imunitar natural al organismului. De asemenea, ea ar facilita un somn profund, reparator, grație, țn special, acțiunii sale asupra undelor cerebrale delta. O altă caracteristică recunoscută a shungitului: acțiunea sa de neutralizare a radiațiilor nocive emise de aparatele electronice.

Adepții meditației vor găsi în shungit un aliat prețios în îndepărtarea influențelor negative și a gândurilor inutile care ar putea împiedica starea de elevație a ființei. Un colier cu o piatră de shungit ca pandantiv stimulează chakra inimii, consolidând conexiunile cu inteligența interioară.

Sursa: https://www.stonemania.ro/ce-este-shungitul-proprietati-si-utilizari-ale-acestei-pietre/