Rosu

red-rose-side.jpg

Este una dintre cele mai calde culori. Este stimulanta si dinamizeaza pe cel care o poarta.

Simbolizeaza forta, iubire, sacrificiu, indrazneala, optimism si succes, dar totodata si agresivitate, pasiune, foc.

Persoanele care se imbraca in rosu nu pot trece neobservate, deoarece aceasta culoare atrage atentia si cheama la actiune. Aceste persoane care au predil;ectia de a purta rosu dau sezatia ca sunt pasionale, ca traiesc momentul si ca le place sa experimenteze lucruri noi, sunt persoane directe si oneste, cu toate ca unora nu le place sa asculte ceea ce acestia in sinceritatea lor spun, caci spun ceea ce gandesc, dar cel putin se poate sti la ce sa te astepti din partea lor.

Culoarea pasiunii si a energiei vitale, rosu produce senzatia unei mari senzualitati, produce o mare pofta de viata si creste presiunea sangvina. Cine poarta rosu proiecteaza in afara imaginea senzuala dar prohibita, in plus cuvintelor sale li se proiecteaza o credibilitate scazuta.

Rosu stimuleaza ficatul, organele aparatului digestiv, stimuleaza foamea si setea.

Persoanele asociate culorii rosii au personalitate puternica, un autocontrol ridicat, sunt hotarate, loiale si ferme in pozitia lor, curajoase si gata oricand de a sari in ajutorul altora.

Rosu mai este asociat cu sangele, cu violenta, dar totodata si cu senzualitatea, vitalitatea, sentimentele de iubire intensa, pasionala (la fel si de ura, furie).

Sursa: „Terapii vibrationale” – D’Ajna

Lasă un comentariu